איבוד שמיעה (פתאומי) אידיופאתי, בזמן אימון גופני

דיון מתוך פורום  ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן

06/01/2015 | 21:51 | מאת: עידו

פרופ' מיכל לונץ שלום רב, באוגוסט איבדתי את השמיעה שלי באוזן שמאל בזמן אימון גופני האינטנסיבי. עברתי את כל ההליך מבחינת הפרוטוקול הטיפולי, הייתי מאושפז במחלקתך כאשר מייד לאחר השחרור אושפזתי בשנית בנהריה למתן טיפול אגרסיבי יותר, שלאחריו (אם או בלי קשר אליו או אל הקודם) השמיעה השתפרה (מדד כמותי, לא איכותי מבחינת איכות השמע) בכ20-40%. זמן רב ניסיתי טיפולים אלטרנטיביים של דיקור סיני והיה ניסיון גם של שלושה טיפולים בתא לחץ. לא היה שינוי מאז השיפור ההוא... ב CT וב-MRI התוצאות היו שליליות לכל ממצא אפשרי אמנם לא חד-משמעיות.. מאז הכל תקוע, שללו את האפשרות שמדובר בפיסטולה שכן אינני סובל מסחרחורות או אין סימן של ניסטגמוס, אך אני סובל מרעשים נוראיים הבאים בצורות מגוונות במשך כל יום, כל היום, המתגברים באזורים רועשים ונחלשים בסביבה של שקט מוחלט (כאשר אז מופיע צליל הטנטון הידוע...) אין רגע שהאוזן מזכירה לי שמשהו לא בסדר, אין לי 5 דקות בהן אני לא מצליח לתת לעצמי מנוח מההימצאות של הבעיה. אני מרגיש שהחיים שלי נהרסו ואני מרגיש אבוד ומתוסכל. לא מצאתי מישהו/י שנראה שמבין/ה את העניין של SSHL עד תום מלבד את התופעה עצמה ומה הטיפול המקובל כיום. התקווה הזו שההשפעה ארוכת-הטווח של הטיפול הסטירואידלי הסיסטמי ו/או הזריקות האינטרה-טמפאניות יחולל איזה נס לצערי הרב לא הצליחה לסייע כל כך (במקרה שלי לפחות)... בבדיקות תקופתיות בבני ציון שללו את האפשרות של התאמת BAHA והציעו לי לנסות מכשיר שמיעה, ללא הבטחה שזה בכלל יעזור שכן השמיעה שלי אמנם התגברה אז (וכבר מספר חודשים בפלאטו ללא שינוי) אך מה שכן נקלט באוזני נשמע מעוות לחלוטין... הסיבה שאני פונה אלייך היא בשאלות הבאות: 1. האם שמעת איזה עדכון שיצא לאחרונה השנה בנוגע לאיזו פריצת דרך בנוגע לטיפול בתופעה? 2. האם את מכירה אנשים מרחבי העולם שבמקרה חוקרים את העניין בזמן הנוכחי? אני מוכן לעשות הכל כדי לבדוק דרכי טיפול אחרות לפני שאני פונה למכשיר שאני רואה אותו כניסיון לעיקוף לבעיה ולא באמת פיתרון. אני מעוניין לחזור למה שהייתי כל חיי אך עצם העובדה שזה קרה לי בזמן אימון מגביל אותי מאוד ואני לא יכול לתפקד ככה וכבר נמאס לי להרגיש את זה... אודה לך על עזרתך. כתובת האימייל שלי ומספר הטלפון שלי מצורפים. תודה מראש, עידן.

שלום מתוך קריאה במכתבך נראה כי אכן מיצית כל טיפול שיש לא סיכוי לעזור. לצערי אם עד כה השמיעה לא חזרה, קרוב לודאי שהיא לא תחזור למצב הקודם, אם כי יש חריגים. למיטב ידיעתי אין טיפולים נוספים שאינם ידועים לך או לא נלקחו בחשבון. מומלץ מאד לשקם את השמיעה אם זה אפשרי במקרה שלך. יש לדון בכך כמובן מול הרופא המטפל בברכה פרופ לונץ

מנהל פורום ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן