שאלה לגבי ניסוי קליני לטיפול בOCD ודיכאון

דיון מתוך פורום  ניסויים קליניים

22/12/2013 | 04:50 | מאת: חנה

שלום, אני חולה בדיכאון וOCD.מקבלת הרבה תרופות, אך מאוד עמידה בפני תרופות, ואחרי שמצאו לי תרופה שמשפיעה, אחרי כמה שנים היא הפסיקה לפעול. פניתי לשלשה ניסויים ונדחיתי מסיבות: בשלוותה הניסוי היה על DTMS ולא לקחו אותי כי הם עושים מחקר רק על מחלת הדיכאון, ולי יש גם OCD, לכן אני לא מתאימה. בשיבא המצב היה הפוך: הם עושים מחקר בDTMS רק על חולי OCD, ולי יש גם דיכאון, לכן אני לא מתאימה. גם לניסוי בתרופה אוגמלטין לטיפול בOCD נדחיתי מאותן הסיבות. השאלה היא מה אמור בן אדם(שסובל כ"כ הרבה שנים משתי מחלות)לעשות? יש תרופה, אך לא נותנים! מה אתם ממליצים לי לעשות? תודה

17/03/2014 | 10:11 | מאת: ד"ר מינה ארינוס

שלום רב, כפי שאת רואה, האוכלוסיה שנכללת בניסוי מוגדרת למחלה אחת על מנת שהתוצאות יהיו משמעותיות , במספר הקטן ביותר שהסטטיסטיקה מאפשרת. קימת אפשרות לקבל את התרופה שהיתה בניסוי במסגרת חמלה. אני מציעה לך לערב את הרופא שלך בהתלבטות. אם הו איודע שאחת התרופות שהיתה בניסויים הראתה יעילות ולא הראתה תופעות לוואי, שהוא ימליץ לה.

מנהלי פורום ניסויים קליניים