קלונקס לעומת ואבן

דיון מתוך פורום  רישום תרופות

09/09/2015 | 00:39 | מאת: אנונימי

שלום , רציתי לשאול מבחינת כמות מינון למה שווה ערך 0.5 מ"ג קלונקס לעומת כדור ואבן . אני יודע שלשניהם יש זמן השפעה שונה. אך לפעמים אינני צריך קלונקס שישאר בהשפעה 12 שעות , אלא כדור כמו ואבן שההשפעה שלו תפוג אחרי 4 שעות יכול להתאים יותר. הכדורים שיש לי של ואבן הם 10 מ"ג , אז האם זה שווה ערך ל 0.5 מ"ג של קלונקס ? תודה.

שלום, בכדורים ממשפחת הבנזודיאזפינים, אליהם משתייכים שתי הקבוצות, המושג "שווה ערך" אינו רלוונטי. כפי שכתבת, ואבן הינו קצר טווח לעומת הקלונקס, והשימוש בהם יעשה על פי הוראות רופא בלבד. בברכה,

מנהל פורום רישום תרופות