טיפול לשרירים תפוסים במקביל לנטילת ציפרלקס

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

29/07/2016 | 16:37 | מאת: מישהו

שלום רב, אני בן 30, מטופל בציפרלקס 15 מ"ג ביום. סובל מזה כשבועיים משרירים תפוסים בגב ומעוניין לטפל בקרם מתאים. הבנתי שלא ניתן להשתמש בוולטרן היות והחומר הפעיל מגיב בתגובה בין תרופתית עם ציפרלקס. אילו משחות / תכשירים דומים לשחרור שרירים תפוסים בטוחים לשימוש חיצוני במקביל לציפרלקס?

התכשירים הרפואיים המוכרים להקלה על מצבי דלקת כמו שרירים תפוסים המיועדים למריחה מכילים תרופות ממשפחת ה-NSAIDs כמו וולטרן. השפעת הגומלין המדוברת נכונה לכל התרופות במשפחה והיא על רקע עלייה בסיכון לדמם (אשר כל תכשיר יכול להגביר סיכון גם כאשר ניתן לא בשילוב) במטופלי מסוימים. יש לזכור כי בתכשיר למריחה מקומית ההשפעה המערכתית קטנה יותר וכך גם השפעות הגומלין. השילוב אינו אסור, אך יש ליידע את הרופא, במידה ומופיעים תסמינים שעלולים להצביע על דמם/דמם. כמו כן, יש ליידע את הרופא אודות השילוב לפני פרודצדורה בעלת סיכון לדמם.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי