נטילת דוקסילין

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

20/06/2016 | 20:09 | מאת: מיכל

שלום, אני בת 26. נטלתי דוקסילין במשך 7 ימים פעמיים ביום ועוד ארבעה ימים פעמיים ביום, וכשהתחלתי ליטול את התרופה התחילו לי לחצים בראש- משהו מוזר שלא היה לי מעולם. יום אחרי שסיימתי את הטיפול, התחילו לי דקירות בראש לוחצות די חזקות בכמה מוקדים בראש בצד האחרוי של הראש וקצת כלפי מעלה. קראתי שהתרופה עלולה לגרום ללחץ תוך גולגלתי. האם יכול להיות שהכאבים הלוחצים והדוקרים בראש האלה קשורים לנטילת הדוקסילין? אם כן, איזה בדיקה אני צריכה לבצע (בהקדם) כדי לדעת מה מקור הכאבים האלה? יש לציין שגם הלחצים שהיו לי וגם הדקירות הם כאבים שמעולם לא היו לי. התחושה היא של דקירות לוחצות וכאילו משהו זז לי בתוך הראש. תודה רבה.

כל טיפול תרופתי עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים. כאב ראש הינה תופעת לוואי שכיחה של התרופה בעוד לחץ תוך גולגולתי מוגבר יכול הינו תופעות לוואי נדירה של תרופות ממשפחת הטטרציקלינים ביניהן דוקסילין. התסמינים לכך יכולים להיות כאב ראש והפרעות ראייה כמו ראייה כפולה/מטושטשת. יש לפנות לרופא כאשר מופיע כאב ראש חמור במיוחד כאשר מופיע עם הפרעות ראייה. כיוון שכפי שאת מתארת מדובר בכאב ראש שלא חווית בעבר, מומלץ לפנות לרופא לבירור.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי