כדורים נגד הליקובטור פילורי

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

06/06/2016 | 20:50 | מאת: אתי

התחלתי היום של אומפרידקס מוקסיפן ןקארין האם אפשר לקחת את שתי התרופות הראשונות+ טירוקסין ישר בבוקר על קיבה ריקה והאם אפשר להמשין לשכב אחרי הלקיחה האם יש להוסיף פיביורוטיקה ואיזה רצוי בכבוד ובתודה אתי

לרב מומלץ ליטול טירוקסין על קיבה ריקה כדי לא לפגוע בספיגתו. אני ממליצה ליטול את התכשיר ראשון על קיבה ריקה וחצי שעה לאחר נטילתו ליטול את התרופות הנוספות שציינת בהתאם להנחיות המתן שניתנו ע"י הרופא. תוספים פרוביוטים הינם תוספי תזונה ולכן המידע על יעלות בטיחות ואיכות שלהם הינו מוגבל. במחקרים שבדקו יעילות פרוביוטיקה בהפחתת השלשולים הנגרמים ע"י אנטיביוטיקה נצפו ממצאים סותרים כך שטרם בוססה המלצה חד משמעית לטפל בתוסף כזה עם מתן כל תרופה אנטיביוטית. כאמור תוסף זה אינו תרופה ולכן אין לי מידע פרטני על התוספים השונים ולכן לא נוכל להמליץ על השימוש בתוספים בכלל ולא על תוסף מסוים.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי