תופעות לוואי של ארקוקסיה

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

17/05/2016 | 17:01 | מאת: ישראל ישראלי

לפני יומיים הייתי אצל אורתופד בגלל כאבים עמומים שנמשכים כבר כמעט חודש בקרסול והוא נתן לי כדור ארקוקסיה 90 מ"ג פעם ביום למשך 14 יום. אני בן 37, מצב גופני תקין לא סובל מלחץ דם.לאחרונה קראתי שיש לתרופה ארקוקסיה תופעות לוואי קשות מאוד ואני סובל כרגע מחרדות קשות. שאלתי היא האם הכדור מסוכן לנטילה, עלי לציין שהכאב הוא עמום יחסית ואני שוקל הפסקת נטילת הכדורים. שנית האם יכול להגרם נזק כתוצאה מטילה של שני כדורים עד כה?

ככלל, כל טיפול תרופתי עלול לגרום לתופעות לוואי בדרגות חומרה שונות בחלק מהמשתמשים. התרופה ארקוקסיה הינה נוגדת דלקת שאינה סטרואידית המעכבת COX-2 באופן סלקטיבי. תופעות הלוואי העיקריות של תרופות ממשפחת נוגדי הדלקת שאינם סטרואידים הן תגובות רגישות יתר, הגברת הסיכון לדמם, תופעות לוואי במערכת העיכול, פגיעה בתפקוד הכלייתי ותופעות לוואי במערכת הלב וכלי דם כגון צבירת נוזלים, עליה בלחץ דם, אירועי לב ושבץ. קיימות תופעות לוואי אפשריות נוספות, למידע נוסף, יש לעיין בעלון לצרכן. העיכוב הסלקטיבי מפחית את הסיכון לתופעות לוואי במערכת העיכול כמו כיב פפטי ודימום ממערכת העיכול אך עלול להעלות את הסיכון לתופעות לוואי לבביות. אציין כי כל התרופות נוגדות הדלקת שאינן סטרואידים עלולות להעלות סיכון לתופעות לוואי קרדיווסקולריות וכלייתיות במידה זו או אחרת ולכן הטיפול בהם מומלץ לפרק הזמן הקצר ביותר ובמינון הנמוך ביותר היעיל. חשוב לציין כי מדובר בטיפול יעיל במגוון מצבים דלקתיים ולכן לפני החלטה על מתן טיפול תרופתי על הרופא לשקול את התועלת הצפויה מהטיפול מול הסיכון שבתופעות הלוואי בהתאם למצב הרפואי וגורמי הסיכון של המטופל. במידה ומתפתחת תופעת לוואי /הנך חש הרעה בהרגשתך, פנה לרופא לבירור ולהתאמת הטיפול.

28/10/2018 | 18:03 | מאת: ליל

גם כדור אחד יכול לגרון לדימום אחרי שלושה ימים?דם נקי בשרותים.חשבתי שזה טחורים, בעבר לא היה שום דבר כשלקחתי

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי