הקשר בין תרופות לצרבת ודימנציה/אלצהיימר

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

01/05/2016 | 23:35 | מאת: אילן

לאחרונה נודע לי שתרופות נגד צרבות ממשפחות PPI ו H2, קשורות להתפתחות דימנציה/אלצהיימר!!!.אם אכן זה נכון,אז מה לוקחים במקום? האם תכשירים ללא אלומיניום כגון סודה לשתיה,או גביסקון (איך,כמה ומתי?... בנוסף לשינוי האוכל והרגלי האכילה עצמה) ,יכולים לפתור את הבעיה?

כל טיפול תרופתי הטיפול עלול לגרום לת"ל ידועות וצפויות וכאלה שעדיין לא מוכרות והטיפול ניתן כאשר התועלת הצפויה מהטיפול עולה על הסיכון בו. ישנם מגוון גורמים שיכולים לגרון לדמנציה. הקשר שתואר במאמר שפורסם בכתב העת רפואי לאחרונה בין צריכת מעכבי תעלות מימן (PPIs) ודמנציה אינו לא מבוסס דיו, על מנת לבסס קשר (ישיר) בין השניים יש צורך במחקרים קליניים מתאימים נוספים. לא אוכל להמליץ על שימוש בתכשירים אחרים , הדבר תלוי בהתוויה שלשמה הינך מטופל ולחומרת המצב. בכל מקרה יש להיוועץ ברופא בנוגע לצורך בהמשך טיפול בהתאם למצב הרפואי.

02/05/2016 | 21:22 | מאת: אילן

תודה רבה על התשובה.כל הכבוד על המהירות בה ענית לשאלתי - ממש מאתמול להיום.יישר כח.

02/05/2016 | 23:08 | מאת: יורם

משתמש בה לעיתים תכופות.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי