קושיי נשימה

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

24/04/2016 | 00:27 | מאת: שירן

שלום אני השתמשתי בתרופה שנקראת רזין לקחתי שתי קפסולות והתחיל אצלי קושיי בנשימה אז הפסקתי (אני לא יודעת אם באמת בוודאות מהתרופה) הלכתי לרופאה וסיפרתי לה על הקושיי (אך לא סיפרתי על השימוש ברזין לא עלה בדעתי) היא בדקה את הריאות והלב ואמרה שהכל תקין ועשיתי בדיקת דם יצאה שהברזל 45 ויטמין די 10 ומוגלובין 11.9. הרופאה אמרה שלא יכול להיות בוודאות שזה נגרם מאנמיה כי האנמיה לא כל כך גבוהה ואולי זה מחרדה. אז רציתי לשאול האם לדעתכם זה שייך ללקיחת התרופה או שזה לא קשור? הקוששי בא בעיקר בלילה אבל גםביום (בזמן שכיבה ישיבה עמידה) וזה מתבטא בכך שאני לוקחת אוויר ואז לא יכולה להשלים את הנשימה תודה

ככל טיפול תרופתי, התרופה רזין עלולה לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים. השימוש בתכשיר מוגבל (עד 3 חודשים) בזמן כדי להימנע מתופעות לוואי חמורות כמו יתר לחץ דם ריאתי שגם עלול לגרום לקוצר נשימה, אך תופעת לוואי זו פחות סבירה בטיפול כ"כ קצר. חשוב לציין, שתופעת לוואי של קוצר נשימה עלולה להיות תסמין של מצבים רפואיים שונים (לא ברור מפנייתך האם את מטופלת בתרופות נוספות וכן לא האם קוצר הנשימה לווה בתסמינים נוספים כגון כאב בחזה/קצב לב לא סדיר/עייפות/חולשה וכו'). במידה ומופיע קוצר נשימה, יש להפסיק את השימוש בתרופה ולפנות מיד לרופא כפי שמצוין בעלון לצרכן של התכשיר. אין אפשרות לקבוע בוודאות האם ניתן לייחס את תופעת לוואי לתרופה. כאשר תופעה מתרחשת בסמוך לתחילת טיפול תרופתי/עליית מינון וחולפת עם הפסקת טיפול/הפחתת מינון עולה הסבירות כי ניתן ליחסה לטיפול, אך המצב לא תמיד כך. בכל מקרה במידה ואת ממשיכה לסבול מתגובה זו, יש לפנות שוב לרופא בהקדם לבירור.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי