פןסבנס - צואה שחורה?

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

12/04/2016 | 19:32 | מאת: אני

שלום רב, אימי מקבלת כדור שבועי, "פוסבנס", בשל אוסטיאופורוזיס קשה. בינתיים, נטלה ארבעה כדורים . ביום הנטילה סובלת מכאבים חזקים בגוף ובחילה. היום, נטלה את הכדור החמישי וכשהלכה לשירותים יצאה לה יציאה שחורה. אמנם, התופעה מופיעה ברשימת תופעות הלוואי של התרופה, אבל למען השקט הנפשי , רציתי לדעת האם זו תופעה מוכרת? האם שייך לכדור שנוטלת? האם יש מקום לדאגה ובירור אצל רופא המשפחה? תודה רבה מראש, בת מודאגת

כאבי עצמות, פרקים ושרירים הינן תופעות לוואי מוכרות לתכשיר, התסמינים יכולים להופיע תוך יום עד מספר חודשים מתחילת הטיפול. אם התסמינים חמורים, לעיתים יש צורך להפסיק את הטיפול לרב תהיה הקלה לאחר הפסקת הטיפול. לגבי תסמינים במערכת העיכול - יכולים להיגרם ע"י גירוי מקומי של מוקוזת מערכת העיכול ולכן להיזהר במטופלים עם מחלות פעילות במערכת העיכול כגון כיבים, גססטריטיס, בעיות בליעה וכו'. כיוון ששינוי צבע הצואה עלול להיגרם מדימום במערכת העיכול העליונה (יתכנו גם סיבות אחרות), יש לפנות לרופא בהקדם לבירור ולהנחיות בנוגע להמשך טיפול.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי