תופעות לוואי מטגרטול

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

31/03/2016 | 18:55 | מאת: ריקי

שלום רב. בעלי מטופל בטגרטול מזה כשבועיים, עקב טריגמינל נאורלגיה בלחי. כ- 9 ימים לאחר תחילת הנטילה, החלה פריחה על הבטן שהלכה והתפשטה לאיברים אחרים: פריחה אדומה מעט בולטת, שהפכה מנקודות לכתמים ענקיים אדומים, בירכיים, בגב, בגב כפות הרגליים, כמעט בכל הגוף להוציא אזור הפנים. רופאת המשפחה חשבה שמדובר בווירוס. אתמול החלו להופיע בלוטות לימה מוגדלות תחת הלסת והיום- בלוטות לימפה מוגדלות בכל מקום: ראש, צוואר, כתפיים וכו'. הרופאה סבורה כעת שמדובר בתופעות מהטגרטול. אנחנו דואגים ומבולבלים. כשהוא מפסיק לקחת את התרופה, יש לו כאבי תופת (בלחי). מה לעשות? איך אפשר לדעת ממה נובעות התופעות? תודה מראש.

קביעה וודאית לקשר בין תופעת לוואי ותרופה אינה פשוטה. קשר בזמנים (הופעה סמוכה לתחילת טיפול/עליית מינון ושיפור עם הפסקת טיפול/הפחתת מינון), שלילת גורמים נוספים כמו מחלות ותרופות אחרות, תופעת לוואי שקושרה בעבר לתרופה (ידועה ומוכרת) כל אלה מעלים סבירות שניתן לייחס את התופעה לטיפול התרופתי. פריחה, אדמומיות ושלפוחיות יכולים להיות סימנים של תגובות עוריות חמורות שעלולות להיות מסוכנות והינן תופעות לוואי מוכרות לתכשיר. כאשר מופיעים תסמינים המחשידים לתגובה כזו כפי שתוארו, יש להפסיק מיידית את הטיפול בתכשיר. פנו לרופא להתאמת טיפול תרופתי אחר.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי