אלטרוקסין - מה מקבלים היום ?

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

12/03/2016 | 21:24 | מאת: דפנה

שלום רב. לאחר המשבר שהיה לפני מספר שנים לגבי שינוי הפורמולה של ה- אלטרוקסין, רציתי לדעת: איזה אלטרוקסין נותנים כיום בקופות החולים. האם את הישן (הטוב) או שעדיין נותנים את זה שעשה תופעות לוואי רבות והביא בסופו של דבר לתביעה ייצוגית. תודה.

התכשיר אלטרוקסין המשווק כיום במדינת ישראל ובמדינות רבות בעולם הינו התכשיר בפורמולציה החדש. תכשיר זה עומד בכל הקרטיריונים של רישום תרופות בישראל מהיבטים של בטיחות, יעילות ואיכות. ישנן עוד שתי תרופות רשומות בישראל ומשווקות למטרה זו והן יוטירוקס וסינתרואיד כולן עומדות בתנאים אלה. השינוי שבוצע בתכשיר היה בחומרים הבלתי פעילים ובגודל הכדור, אך החומר הפעיל לא השתנה. עם זאת, חשוב להבין שבמעבר בין תכשירים וכן במעבר לפורמולציה החדשה של אלטרוקסין, יש צורך בניטור תכוף יותר היות ובמטופלים מסוימים נדרשת התאמה מחודשת של מינון התרופה. כיום בישראל בפורמולה החדשה של אלטרוקסין ממשיכים להיות מטופלים אנשים רבים ללא בעיות. יחד עם זאת, בטיפול מסוג זה ישנם מטופלים אשר עבורם תהליך האיזון ממושך יותר (הדבר נכון לכל אחת מהחלופות שציינתי). יש לפנות לרופא המטפל שיתאים לך את הטיפול תוך מעקב רפואי מתאים. .

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי