חוסר באשלגן

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

06/03/2016 | 05:56 | מאת: אבי

שלום אני בן 32 , נוטל קונצרטה 36 מ"ג, פאקסט 40 מ"ג וקלונקס. בחודשים האחרונים התחלתי להשתמש בספריי סטרונאז . בבדיקות הדם הופיע לי חוסר באשלגן . השאלה שלי , האם סטרונאז יכל ליהיות אחד הגורמים לכך?

כאשר תופעת לוואי מתרחשת בסמיכות לתחילת טיפול תרופתי או עליית מינון ומשתפרת עם הפסקתו/הפחתת מינון עולה הסבירות שניתן ליחסה לטיפול התרופתי. התכשיר סטרונאז מכיל את התרופה Triancinolone בטיפול מקומי לאף. עם זאת, לתכשיר יכולים להיות אפקטים סיסטמיים בנוסף לאלו המקומיים במיוחד כאשר משתמשים בו במינון גבוה או לתקופה ממושכת. התרופה Triancinolone עלולה לגרום להיפוקלמיה. יש לפנות לרופא לבירור וטיפול.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי