זריקת דיפרוספאן - תופעת לוואי

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

11/01/2016 | 21:15 | מאת: רחל

בתי קיבלה בגלל אטופיק דרמטיטיס קשה בפלג הגוף העליון וכן אלרגיה קשה בעיניים, טיפול בזריקת דיפרוספאן 2cc . היתה הטבה משמעותית שנראתה כהבראה אך אחרי חמישה שבועות המצב החמיר שוב והיא קיבלה זריקה שניה. עכשיו כשלושה שבועות לאחר הזריקה השניה הבחנתי שהתנפחו לה הפנים. האם יתכן שזו תופעת לוואי מאוחרת של הזריקה, והאם המצב הפיך? וכמה זמן עלולות להיות תופעות לוואי?

כבכל טיפול תרופתי בנוסף לפעילות הרצויה של התרופה בזמן השימוש בה עלולות להופיע תופעות לוואי. פני ירח, עלייה בתיאבון, השמנה (השפעה על פיזור שומן בגוף) ואגירת נוזלים הינן תופעות לוואי ידועות של תכשירי סטרואידים. במתן טיפול תרופתי על הרופא לשקול את התועלת הצפויה מהטיפול מול הסיכון שבתופעות הלוואי. התגובה שונה ממטופל למטופל ותלוית מינון ומשך טיפול. התכשיר דיפרוספאן מאפשר ספיגה איטית של אחד החומרים הפעילים וכך מתאפשרת פעילותו ממושכת, אך גם תתכנה תופעות לוואי בתקופה זו. ככלל, על מנת למזער את תופעות הלוואי מהטיפול בסטרואידים יש לטפל במנה הנמוכה ביותר האפשרית לתקופה הקצרה ביותר המשיגות את מטרות הטיפול. לרב, התופעות צפויות לחלוף לאחר הפסקת הטיפול, אך השיפור וההטבה לוקחים זמן. בכל מקרה, יש ליידע את הרופא ולהיוועץ עמו לבירור והמשך טיפול.

18/06/2017 | 11:17 | מאת: עליזה

שלום. כמה זמן אמורה להרגיש הקלה לאחר הזריקה. האים אפשר רק זריקה אחת ובעוד יום לקבל זריקת וולטרן.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי