בונדורמין ויין

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

06/01/2016 | 17:15 | מאת: אלון

שלום רב, שתיתי כוס יין אחת, ולאחר 3 שעות נטלתי כדור בונדורמין עקב קשיי הירדמות. בדיעבד הבנתי שזה מסוכן ולא בריא, ועלול להשפיע על המוח ומערכת הנשימה. השאלה שלי אם נגרם לי נזק בלתי הפיך כלשהו כתוצאה מהמעשה הזה? רק אציין שאני בן 27 ושוקל 68 קילו. תודה רבה

אלכוהול מגביר את אפקט הדכוי על מע' העצבים המרכזית של תרופות ממשפחת הבנזדיאזפינים (כמו בונדורמין) ואין לשלב טיפול בתרופות אלו עם צריכת אלכוהול. עם זאת בצריכה חד פעמית, לא ידוע לי על נזק צפוי בלתי הפיך מעבר לנזקים הלא ישירים שעלולים להיגרם מהשפעה על מצב הערנות. יש להימנע משילוב זה בעתיד.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי