ציפרלקס

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

04/01/2016 | 22:10 | מאת: לין

היי אני בת 23 מאז ומתמיד תפקודי הכבד שלי היו בגדר הנורמל. לפני כשבועיים התחלתי ליטול ציפרלקס בהמלצת פסיכיאטר 10 מג ליום ואלפרליד 3 פעמים ביום חצי כדור. בבדיקת דם האחרונה שלי נמצא כי AST 37 והמקסימום שצריך זה 31. והALT 49 המקסימום שצריך 34. חוץ מזה כל הבדיקות תקינות. האם זו התחלה של דלקת בכבד? זה הפיך ז"א האם עוד יש סיכוי שיחזור לנורמל? תודה

התכשיר ציפרלקס עלול לגרום לעליית אנזימי כבד בבדיקות דם בפחות מ-1% מהמטופלים. לרב העליה מתונה וחולפת גם ללא שינוי מינון או החלפת טיפול. התכשיר אלפריד גם מעלה לעיתים נדירות ALTופגיעה כבדית היא נדירה ביותר. בד"כ מתייחסים לעלייה באנזימי כבד כאשר הערכים עולים על פי 3 מהגבול העליון של הטווח התקין. עם זאת, כבכל טיפול תרופתי, מומלץ להמשיך להיות במעקב ולדווח לרופא במידה ומתרחשות תופעות לוואי.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי