עלייה במשקל קיורטן

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

30/12/2015 | 09:18 | מאת: רובי

שלום, בן 26 שוקל 95 קג מבנה גוף רחב גובה 1.86, לוקח חצי שנה קיורטן 20 מג. חש עלייה במשקל למרות שאני רץ הרבה ועושה אימוני כוח ומשקולות. יש קשר בין הקיורטן לעלייה במשקל והשמנה? (אולי העלייה בשומני הדם או משו בכבד בגלל נטילת התרופה)?

ראשית במידה והנך עוסק בפעילות גופנית מאומצת במהלך הטיפול בקיורטן, יש לעקוב אחר כאבי שרירים ומפרקים ליידע את הרופא במידה ומופיעים. לשאלתך, תופעות לוואי כמו עלייה בשומני דם (כולסטרול וטריגליצרידים) ועלייה ברמות גלוקוז מוכרות במהלך הטיפול בתכשיר. קיימים דיווחים על שינוי בתיאבון במטופלים. במהלך הטיפול מומלץ להקפיד על תזונה מאוזנת ולהיות במעקב אחר העלייה במשקל. במידת הצורך פנה לרופא לשינוי הטיפול התרופתי.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי