סחרחורות בעת לקיחת סרנדה

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

28/12/2015 | 11:12 | מאת: גלית

שלום לכולם התחלתי לקחת סרנדה למניעת התקפי חרדה לפני כשבועיים בימים האחרונים החלו לי סחרחורות שמופיעות בין פעם אחת למספר פעמים ביום. אתמול בלילה התעוררתי באמצע הלילה, ולא הצלחתי לחזור לישון בגלל סחרחורת שהרגשתי כשעה. האם תופעת לוואי זו נורמלית? תוך כמה זמן (ימים) עליי להיות מודאגת מתופעת לוואי זו?

סחרחורת הינה תופעת לוואי ידועה ושכיחה מאוד של הטיפול התרופה. במקרים רבים התופעה משתפרת עם ההסתגלות לתכשיר. כאשר התופעה החשודה מתרחשת בסמוך לתחילת הטיפול או עליית מינון עולה הסבירות שניתן ליחסה לתרופה. סחרחורת יכולה גם להיות תסמין למצבי מחלה שונים ולתופעות לוואי חמורות יותר של התרופה. במידה ולא חל שיפור בתסמינים, יש לפנות לרופא לבירור.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי