שימוש בלמוגין

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

16/11/2015 | 23:05 | מאת: מור

האם טיפול בלמוגין גורם עיפות ומשפיע על ירידה בתפקוד בלותת תריס?

כמו בכל תרופה, השימוש בלמיקטל עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים. עייפות הינה תופעת לוואי שכיחה לתכשיר. קיימים דיווחים על ירידה בתפקוד בלוטת התריס במהלך השימוש בתכשיר אך תופעה זו מופיעה לעיתים נדירות במהלך הטיפול בתכשיר. עם זאת, ישנם מקורות הטוענים כי למוטריג'ין לא משפיע על הורמוני בלוטת התריס. לעיתים קשה לקבוע האם שימוש בתכשיר רפואי הוא הגורם לתופעת לוואי. כאשר התופעה מתרחשת בסמוך לתחילת הטיפול או להעלאת מינון תכשיר ומשתפרת עם הפחתת המינון או הפסקת התכשיר, עולה הסבירות לקשר בין השניים אך יש הרבה יוצאים מן הכלל. מובן שאין להפסיק טיפול ללא ייעוץ רפואי. יש לפנות לרופא לבירור ולהתאמת טיפול במידת הצורך.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי