ברור חיל

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

21/10/2015 | 18:26 | מאת: יורי

שלום רב, האם אחד מהתרופאות הבאות: ALLORIL, CADEX, SIMVAXON יכולה לגרום לעליה משמעותית (עד פי 4) ומתמדת (תוך שנתיים עולה מפי 2 ב 2012 עד פי 4 ב 2015) של קראטין פוספוקינאז - CK, Creatine Kinase? בתודה ובברכה יורי

ככלל כאשר תופעה מתרחשת בסמוך לתחילת טיפול תרופתי/עלייה במינון ומשתפרת עם הפסקתו/הפחתת מינון עולה הסבירות שניתן לייחסה לתרופה. עלית CPK (מעל פי 3 מהתקין) הינה תופעת לוואי ידועה במטופלים בתרופה סימבסטטין (Simvaxon), לרב אין צורך בניטור שגרתי של CPK אלא במקרים של תסמינים לבעיות שרירים (חולשה, רגישות, כאב, נוקשות וכו') או במטופלים בסיכון. עם זאת, עליית CPK יכולה להיות לא קשורה לטיפול התרופתי (תת פעילות בלוטת התריס, פציעות שריר, ספורט בעל עצימות גבוהה ועוד). מומלץ לפנות לרופא לבירור והתאמת טיפול במידת הצורך.

27/10/2015 | 20:28 | מאת: יורי

תודה רבה

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי