שאלה

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

24/09/2015 | 13:58 | מאת: לינוי

היי אני בת 22. יש לי שאלה קיבלתי מהרופאה המחליפה שלי כדורים קולדקס ומוקסיפן 500 לטיפול בסינוסים , השאלה שלי היא כזאות האם אפשר לקחת ביחד גם קולדקס וגם מוקסיפן ?קולדקס היא נתנה לי ל5 ומוקסיפן7ימים. שאלה 2: דופק מהיר קשור לתרופת קולדקס ..האם אפשרי להמשיך אותה הוא שזה מסוכן כי שם כתוב שיש לפנות לרופא אם יש דופק מהיר. (לפני כן השתמשתי בתרסיס ללאף סטרונאז וטלפסט לאף שלי שיש לי בו בצקת ואלרגיה ושם כתוב שזה עושה דופק מהיר.)האם גם קולדקס עושה דופק מהיר ?

לא צפויה השפעת גומלין בין מוקסיפן וקולדקס ולכן אין מניעה מלשלבם. התכשיר קולדקס מכיל מספר מרכיבים ביניהם קפאין העלולים לגרום לדופק מואץ. חשוב לזכור כי זיהום/חום גם עלולים לגרום לדופק מואץ. תופעות אלה יכולות להיות בעייתיות באנשים בסיכון ולכן יש להיוועץ ברופא בנוגע לבטיחות הטיפול עבורך.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי