תגובה חריפה לאופטלגין טיפות

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

30/08/2015 | 15:04 | מאת: שני

היי אתמול בערב חוויתי בפעם השלישית תגובה אלרגית לאופטלגין טיפות. בפעמיים הראשונות התגובה הייתה רק גרד ולא ממש ייחסתי לה חשיבות או אפילו קישרתי ביניהם אך אתמול התגובה הייתה חריפה מאוד, גרד חזק מאוד נפיחות קשה ברגליים וידיים אדמומיות חזקה בכל הגוף והפנים ולאחר כמה שעות חולשה רבה ובחילות. עכשיו כמעט 24 שעות אחרי כאבים בידיים ורגליים ונפיחות בעיניים. כנראה שהייתי צריכה לפנות למיון אבל קיוויתי שיעבור כמו שעבר בפעמים הראשונות ואכן עבר. שאלתי היא האם אני חייבת לפנות לרופא על מנת לאבחן בדיוק למה אני אלרגית או שפשוט להימנע בשימוש נוסף באופטלגין בכל צורותיו והאם יש תרופה דומה שעדיף להימנע ממנה? הבעייה היא שאני לא מתגוררת בארץ ואיפה שאני נמצאת לקבל תשובה נורמלית הוא לא הכי קל. תודה!

05/09/2015 | 15:54 | מאת: ד"ר יעל צנציפר שטרייכמן

שני שלום, מומלץ מאוד לפנות לרופא לאבחן למה את אלרגית. בנוסף, במידה והנך משוכנעת שאופטלגין הוא הגורם לתגובה, יש להימנע משימוש בו. הרגישות לטיפול התרופתי היא אינדיבידואלית, היות וכל מטופל יגיב אחרת. לבירור רגישות לטיפול התרופתי ומאילו תרופות יש להמנע, מומלץ לפנות לרופא המטפל. בברכה, ד"ר יעל צנציפר שטרייכמן

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי