דלקת בעין

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

15/08/2015 | 23:48 | מאת: גד נוסבאום

לפני כחודשיים התחלתי לטפטף טיפות קסלטן לעיניים למניעת התפתחות גלאוקומה. לפני יום או יומיים התפתחה בין אחת דלקת - כמו שעורה. האם להפסיק לטפטף את הקסלטן? אולי יש משחה שאפשר למרוח ולא להפסיק? אודה על תשובה

23/08/2015 | 10:50 | מאת: ד"ר יעל צנציפר שטרייכמן

גד היקר, למניעת זיהום התמיסה יש להקפיד שפיית הבקבוק לא תבוא במגע עם משטח כלשהו כולל האצבע או העין ויש לשמור על הבקבוק סגור היטב. אם אתה מרכיב עדשות מגע- יש להסיר את העדשות לפני השימוש בתכשיר, וניתן להחזירן כעבור לא פחות מ-15 דקות מהזלפת התרופה לעין. בכדי להימנע מהפצת זיהום, אין להשתמש באותו בקבוק של תרופה ליותר מאדם אחד. לפני השימוש בתכשיר, רחץ היטב את ידך. הטה את ראשך לאחור או שכב על מיטה ובעזרת האצבע הרחק מעט את העפעף התחתון מן העין. לתוך המרווח שייווצר טפטף מעט את התרופה. לחץ עם האצבע על פינת העין הקרובה למשך כדקה תוך כדי עצימת העין. אל תעפעף. לאחר השימוש בתרופה, שוטף היטב את ידך בכדי לנקותן משאריות של תרופה. רוב הסיכויים שאין קשר בין החומר הפעיל עצמו להופעה של תופעת לוואי זו. לעיתים עלולה להתפתח דלקת בעין אך מדובר בתופעת לוואי שאינה שכיחה. ייתכן שזיהום העין נגרם בתהליך של מתן הטיפות. במידה ומתפתח זיהום, תוך כדי הטיפול בקסלטן, יש לפנות לרופא המטפל (היות וגלאוקומה הינה מחלה כרונית, מומלץ שתיגש לרופא לברר כיצד לטפל במצב האקוטי של הדלקת). בברכה, ד"ר יעל צנציפר שטרייכמן

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי