שילוב תרופות

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

11/08/2015 | 12:48 | מאת: צליל

שלום, אני לוקחת אלטרולט באופן קבוע אחת ליום, 10mg. לפני יומיים עברתי תאונת דרכים והרופא רשם לי לקחת רוקסט פלוס וארקוקסיה אחת ליום. האם אני יכולה להמשיך ליטול את כל התרופות בו זמנית? האם אין סתירה? אשמח לתשובה מהירה, תודה.

23/08/2015 | 10:42 | מאת: ד"ר יעל צנציפר שטרייכמן

צליל היקרה, התרופה רוקסט פלוס מכילה קודאין, אשר עשוי להגביר את תופעות הלוואי של אלטרולט, כגון: נמנום, סחרחורת וקשיי ריכוז ( היכולות להופיע בשילוב התרופות- אך לא בהכרח מופיעות) ולכן יש להיזהר בנהיגה ופעולות הדורשות ריכוז. השילוב של כל התרופות תאורטית עלול להעלות קצת את הסיכון לדמם. יחד עם זאת, מותר לקחת את השילוב, כל עוד את מודעת לתופעות הלוואי (שצוינו מעלה)- שבמידה והן מתפתחות, יש לפנות לרופא מיד. בפנייתך לא ציינת מידע בנוגע למחלות רקע וגיל. בברכה, ד"ר יעל צנציפר שטרייכמן

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי