דרמקומבין

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

29/07/2015 | 13:50 | מאת: שרה

שלום, רופא א.א.ג נתן לי לשימוש אגיספור טיפות לאוזנים השתמשתי 10 ימים ולא עזר. מייד לאחר מכן, נתן לי לשימוש באוזן ימין משחת דרמקומבין ומלאוזן שמאל טיפות דזורן. שתי בעיות: 1. כשאני שמה הדזורן אני מרגישה כאב עז מאוד שנמשך כשעה ומתפשט לאזור הפנים ואחר כך נרגע, סביר? 2. הדרמקומבין מחדיר לאוזן בעזרת צמר גפן. גם מרגישה כאב (לא עז). אולי נשמע קצת הזוי אך מרגישה שהתרופה מגיעה לאף ולגרון ומרגישה עקצוץ בפנים ואי נוחות רבה , אף לפעמים מרגישה כאב בתוך העין (רק בצד ימין), לפעמים מעין נמלול בלחי הימני. האם זו אכן תופעות לוואי מוכרות? מה הבעיה? הטיפול לא מתאים לאוזן? או יכול להיות שאני מחדירה יותר מדי הצמר גפן? 3. האם הטיפולים להלן, אגיספור, דזורן, דרמקומבין מתאימים לשימוש בהנקה? בני בן חודשיים רק יונק, וזה קצת מפחיד אותי עם כל התרופות להלן. מתי הכמות של התרופה מתחילה לפחות מהחלב? תודה

תתכן תחושת עקצוץ במריחת התכשיר, אך בבשל התלונות על כאב עז, אני ממליצה לפנות שוב לרופא לבירור ולהתאמת טיפול. בשל הספיגה המינימלית של טיפול מקומי באזניים בתרופות שהזכרת, לא צפויה בעיה להניק תחת טיפול זה.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי