תופעות לוואי בין תרופתיות - מרוניל

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

22/07/2015 | 11:38 | מאת: ben

בנטילת מרוניל (או אנאפרניל) במינון של 4 כדורים, כל אחד 25 מ"ג. צריך להתחיל ליטול (בהדרגתיות) אבל אני מתלבט אם כדאי. האם יכולות להיות בעיות אם אני נוטל את התרופות הבאות: * תרופה Euthyrox 25 מיקרו-גרם. (כל כדור זה 50 מיקרו, אבל אני חוצה אותו לשניים) בעלון של התרופה רשום (בין היתר... יש המון בעיות שכתובות שם) שתרופות שקשורות לבלוטת התריס יכולות להיות בעיתיות. * טיפות העיניים הבאות שאני כבר עכשיו משתמש בהן בתקופה הקרובה בגלל דלקת: Oflox COL 0.3% Lotemax SOD.CROMOGLYC COL 2% BOT 13.5 2% * יש לי פוליקוליטיס בקרקפת, ובגלל שהטיפול הנוכחי לא אפקטיבי (עם בקטרובן G משחה) אז יכול להיות שבפגישה הקרובה הוא ימליץ על כדור כלשהו. בעלון של התרופה רשום שתרופות עור מסוימות יכולות להיות בעיתיות. אז אולי עדיף לדחות את תחילת הטיפול במרוניל עד שהפוליקוליטיס ייעלם? ?? נכון שבדרך כלל אומרים שטיפול מקומי (כמו המשחה או טיפות העיניים) לא קשור לטיפול אחר שלוקחים. אבל בגלל שאני לא רופא אז מעדיף לוודא אם כל השילובים האלה הם בסדר. שאלה נוספת: כתוב בעלון שאסור להיות בשמש. האם זה אסור אפילו ל-15 דקות? אני רוצה כל יום לתפוס טיפה שמש. תודה רבה

לא ידועה לי השפעת גומלין בין התכשירים לעיניים בהם אתה מטופל לאנפראניל. שילוב תרופתי עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמטופלים. טיפול בתרופות לתת פעילות של בלוטת התריס כמו יוטירקס בשילוב עם טיפול בנוגדות דיכאון מקבוצת הטריצקליים כמו מרוניל עלול לעלות סיכון לתופעות לוואי כמו קצב לב לא סדיר וסטימולציה של מערכת העצבים המרכזית. מובן שהתגובה היא אינדיבידואלית, תלויה במצבי מחלה נוספים, תרופות נוספת ומינון. במהלך הטיפול המשולב יש להיות במעקב רפואי וליידע את הרופא במידה והנך חווה תופעות לוואי/הרעה בהרגשתך. לעיתים יש צורך בהתאמת מינון. בנוגע לחשיפה לשמש, יש להיצמד להנחיות העלון ולדאוג להגנה מתאימה בחשיפה לשמש.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי