שאלה לגבי שילוב בין תרופות לתוספים

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

20/07/2015 | 13:03 | מאת: יוסי

שלום רב, לאחרונה קראתי בעיתון לגבי שילוב מסוכן בין תרופות לתוספי מזון. נכתב שם שלנוטלים סטטינים ותרופות לדילול דם אסור ליטול Q10 . הייתי מבקש לדעת, האם אפשר לקחת את התרופות ותוסף המזון הנ"ל בנפרד, כלומר במרווח של כמה שעות ביניהם? או שאסור לגמרי ליטול את ה-Q10? מודה מראש על התשובה. יוסי

לא ידועה לי השפעת גומלין בין Q10 לסטטנים. אשמח לקבל את המקור שממנו שאבת את המידע על מנת שאוכל להתייחס. תתכן השפעת גומלין עם נוגדי קרישה כמו קומדין כיוון שעלול לפגוע ביעילות התרופה. בנוסף יתכן ש-Q10 גם מעלה סיכון לדמם. במקרה זה הפרדת שעות לא תפחית מהשפעת הגומלין. במידה והוחלט בכל זאת לשלב, יש לעשות זאת במעקב תכוף.

23/07/2015 | 16:14 | מאת: יוסי

שלום רב, תודה על תשובתך. המידע לגבי סכנת שילוב ה-Q10 עם מדללי דם וסטטינים [וגם לגבי שילובים אחרים] הופיע במוסף "זמנים מודרנים" של "ידיעות אחרונות" מיום 19.7.15. בברכה, יוסי

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי