פריזמה

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

19/07/2015 | 01:27 | מאת: פרוזק

שלום! האם ניתן לשלב עם פריזמה 20 מג , וולבוטרין 150 בגלל חוסר רגש ועייפות מהפריזמה? מה היעילות? סיכונים?

וולבוטרין עלול להעלות רמות פריזמה בדם ולכן בטיפול משולב לעיתים יש צורך בהתאמת מינון (כתלות במינון ובתופעות הלוואי). ככלל כל טיפול תרופתי ובוודאי שילוב תרופתי עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים. תופעות הלוואי יכולות להיות תלויות מינון כך שהסיכון לת"ל כמו עייפות, עצבנות, תופעות לוואי שונות במערכת העיכול, פרכוסים ועוד (ניתן לעיין בעלון לצרכן לרשימה המורחבת) עולה כאשר הרמות בדם של פריזמה עולות. עם זאת, יש לשקול את התועלת הצפויה מהטיפול מול הסיכון שבתופעות הלוואי. יש להיוועץ ברופא בנוגע לצורך בהתאמת מינון וליידע אותו במידה והנך חש בהרעה בהרגשתך.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי