פיגמנטציה

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

14/07/2015 | 13:16 | מאת: מני

שלום .אני בת 23 ויש לי בפגמנטציה באזור הישבן קיבלתי מרופאת העור שלי משחה בשם דרמקומבין . קראתי קצת עליה .ולא רשום שהיא מעלימה או מורידה את הפיגמנטים השחורים ששם . רציתי לדעת האם המשחה עוזרת גם להורדת הפיגמנטציה ואם יש משחה אחרת שיכולה לעזור לי. (הצבע מאוד מפריעה לי) ואשמח לכול שם של משחה שעובדת (גם כזו שלא חייבת מרשם ) תודה !

המשחה דרמקובין מכילה קורטיקוסטרואידים (להפחתת תסמיני דלקת), מרכיב אנטיפטרייתי ואנטיביוטיקה. התרופה מיועדת לטיפול בדלקות מסוימות הנגרמות מפטריות או חיידקים. יתכן שהרופאה ייחסה את הכתמים לזיהום. הנגעים עלולים להתכהות עם החשיפה לשמש. ולכן, חשוב מאוד להימנע מחשיפה לשמש /הגנה מקסימלית על העור עם מסנן קרינה. במידה ומדובר על כתמי עור בעקבות חשיפה לשמש (לא ברור האם האזור המדובר מתאים לכך) ניתן לטפל בתכשירים המכילים הידרוקינון, רטינואידים ועוד. אפשריות טיפוליות נוספות הן פילינג או לייזר. חשוב לזכור שלרב מדובר בטיפול ממושך וכי מניעה (הגנה מן השמש) היא הטיפול היעיל ביותר. מומלץ להיוועץ ברופא עור בנוגע לטיפול המתאים ביותר למצבך.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי