Cipralex - תופעות לוואי

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

12/07/2015 | 00:06 | מאת: יבגני

שלום, לפני כחצי שנה לחברה שלי היה כאב ראש וסחרחורות הרבה זמן, לאחר MRI ומיון ושלילת דברים מסכנים חיים, ולאחר שהMRI היה תקין הוציאו אותה מהבית חולים , הסחרחורות נאלמו, אך הכאב ראש המשיך עד עכשיו, המליצו לה לקחת Cipralex ולעשות דיקור סיני, היא על Cipralex כבר שבועיים, לפי ההנחיות התחילה מרבע כדור ועלתה לחצי, ואמורה לעלות לשלם 10, והתסמינים גורמים לה לרעידות, דופק מואץ, אי יכולת לישון ולעשות דברים, השאלה היא האם התסמינים האלה סבירים? אחרי כמה זמן בממוצע הם עוברים? האם אפשר לקחת משהו שיקל עליהם? אולי בלילה? האם התסמינים יעלמו אחרי שהיא תפסיק לקחת את הכדורים? האם כדאי לבצע דיקור סיני תוך כדי? ועד כמה זה ידוע שזה אפקטיבי נגד כאב ראש של לחץ במצח? תודה רבה.

כמו בכל טיפול תרופתי, השימוש בצפרלקס עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים. לא ברורה לי ההתוויה שלשמה ניתן הטיפול בציפרלקס, אך יש לשקול את התועלת הצפויה מהטיפול מול הסיכון שבתופעות הלוואי כאשר נרשם טיפול תרופתי. הפרעות שינה, עליה בקצב לב ורעד הינן תופעות לוואי ידועות לתכשיר אך עלולות גם להיות תסמינים של המצב שלשמו ניתנה התרופה. תופעות הלוואי בדרך כלל יחלפו או השתפרו עם הזמן, אך התגובה אינדיווידואלית. יש ליידע את הרופא בהקדם על הופעת הדופק המואץ על מנת לשלול תופעות קרדיאליות חמורות. איני יכולה לייעץ על טיפולים שאינם תרופתיים כמו דיקור סיני.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי