שילוב של מספר תרופות על מע העצבים

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

06/07/2015 | 00:57 | מאת: שירלי

שלום, אני לוקחת כבר תקופה מעל שנה- ליריקה 150 מג פעמיים ביום בשל כאב עצבי בלסת. לפני מספר חודשים התחלתי טיפול כימותרפי לשם טיפול בסרטן השד. מאז הטיפולים האונקולוגית שלי רשמה לי כדור שינה - נוקטורנו, אותו אני לוקחת כבר חודשיים רצופים. כעט אני רוצה לשלב ציפרלקס כי נכנסתי לדכאון ודרושה התערבות כימית. שיחות לא עוזרות. האם אפשר לשלב ליריקה עם ציפרלקס, ואיך נוקטורנו משתלב פה בסיפור. ודרך אגב, אני לא רוצה לעשות טיגון למח שלי.. תודה רבה על העזרה

כבכל שילוב תרופתי בנוסף לפעילותן הרצויה של התרופות בזמן השימוש עלולות להופיע תופעות לוואי בחלק מהמשתמשים וכן תגובות גומלין בין תרופתיות. התרופות שהנך מקבל עלולות לגרום לדיכוי מערכת העצבים המרכזית המתבטאת בעייפות, פגיעה בערנות ובריכוז וירידה ביכולת המוטורית. יש לקחת בחשבון שתגובות אלה שונות בחומרתן בין מטופל למטופל. מומלץ לפנות לרופא להערכת הצורך בתרופת שינה (יתכן והטיפול בדיכאון, יעזור לפתור את הפרעות השינה) . במידה והוחלט להפסיק טיפול מומלץ לעשות זאת בהדרגה. ככלל, מומלץ להימנע מצריכת אלכוהול או תרופות סדטיביות נוספות במהלך הטיפול. יש להיות מודע להשפעה הסדטיבית המוגברת של השילוב ולהימנע בתקופה זו מפעולות הדורשות ערנות/ריכוז/פעילות מוטורית מורכבת.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי