אתופן אומפרדקס ופלקוויניל

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

02/07/2015 | 20:47 | מאת: אאא

1. נתנו לי לשתות אתופן בלילה עם אוכל. בבקרים על קיבה ריקה לוקחת אומפרדקס. הספקתי לקחת רק כדור אחד של אתופן בלילה)400xl( ומהבוקר שלמחרת כל כמה דקות מגיעים לי גלי כאב בבטן העליונה..מאמינה שזה בקיבה..ברמה כזו שאני לא יכולה לנשום. האם זה טבעי? והרי האומפרדקס היה אמור למנוע את זה לא? בכל מקרה הפסקתי לקחת את הכדורים אחרי הכדור הראשון בגלל הכאבים...האם בסדר? 2. לפני האתופן נתנו לי פלקוויניל אך גם פה הבעיה שנהיו לח שלשולים וכאבי בטן...גם פה האם זה טבעי? האם לא צריך לקחת משהו יחד איתו כדי שלא יהיו שלשולים? תודה!!

הטיפול באומפרדקס מונע הפרשת חומצה מוגברת ובכך יכול לעזור למנוע ת"ל כאלה. אתופן עלול לגרום לתופעות לוואי נוספות במערכת העיכול. איני יודעת מהי ההתוויה שלשמה נרשם הטיפול. מומלץ לפנות לרופא להיוועץ עמו בנוגע לצורך בטיפול חילופי. תופעות לוואי במערכת העיכול כגון כאבי בטן, שלשול, בחילות והקאות הינן ידועות במהלך הטיפול בתכשיר פלקווניל, ניתן ליטול את הכדורים אחרי ארוחה או עם חלב. במידה ומדובר על מינון גבוה ניתן לשקול לחלק את המנה היומית לפעמיים.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי