משככי כאבים - תודה ושאלה

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

02/07/2015 | 13:45 | מאת: בתיה

שלום רב תודה על תשובתך הבהירה בדבר משככי הכאבים קוד אקמול ומוסקול. עם זאת, שאלה אחת שלא קיבלתי עליה תשובה: האם כדור אחד ביום מדי ערב של קוד אקמול או של מוסקול (לא ביחד כמובן!) כמעט באופן קבוע (משתדלת לדלג פה ושם) יכול לגרום לנזק? איזה מן הכדורים הללו נחשב 'מזיק' או 'מסוכן' יותר לטווח ארוך? תודה וברכה בתיה

המרכיב האנטיכולנרגי בתכשיר מוסקול עלול לגרום להפרעות קוגנטיביות, לסדציה מוגברת וכל גם מגביר סיכון לנפילות ולשברים. השימוש באוכלוסייה מבוגרת אינו מומלץ. המרכיב קודאין בקוד אקמול גם עלול לגרום לתלות בשימוש ממושך וגם הוא עלול לגרום לסדציה. במידה וניתן להסתפק בפארצטמול (ללא תוספות) לשימוש ממושך- עדיף. מובן שאין לעלות על המינון המקובל היומי.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי