משככי כאבים

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

30/06/2015 | 18:05 | מאת: בתיה

שלום רב, מחמת כאבי גב אני נוטלת, מזה תקופה ממושכת, משככי כאבים מסוגים שונים. לאחרונה התחלתי ליטול קבוע לפני השינה קוד אקמול שהוא צירוף של פאראצטמול וקודאין (הכדור שלי מיובא מבריטניה ומכיל 150 מ"ג יותר פאראצטמול מאשר בקוד אקמול. הקודאין באותו מינון). שאלתי: האם כדור אחד ביום מדי ערב כמעט באופן קבוע (משתדלת לדלג פה ושם) יכול לגרום לנזק? ועוד: לעתים אני נוטלת מוסקול פעם ביום. שאלתי: מבחינת נזק או תופעות לוואי עתידיות - איזה משני הכדורים הללו נחשב 'מזיק' יותר? האם ניתן ליטול כדורים אלו (כל אחד לחוד כמובן) יחדיו עם אדוויל? תודה וברכה בתיה

לא מומלץ לשלב מוסקול וקוד אקמול בשל הפעילות מדכאת מערכת העצבים של המרכיבים ארופנדרין במוסקול וקודאין בקוד אקמול. בנוסף שני התכשירים מכילים פארצטמול- מומלץ להימנע משילוב מספר תכשירים עם מרכיב זה על מנת להפחית את הסיכון להגיע למינון יתר. אין מניעה משלב עם אדויל. עם תכשירים אלה, מומלץ שהשימוש בתכשירים ממשפחת נוגדי הדלקת שאינם סטרואידים יהיה במינון הנמוך ביותר היעיל לתקופה הקצרה האפשרית, בהתאם למגבלות המצויינות בעלון לצרכן.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי