סטטינים

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

26/06/2015 | 09:13 | מאת: דליה

בעקבות צנטור והכנסת סטנט אני לוקחת מזה שנה וחצי סטטינים. ניסיתי את כולם וכולם גרמו לי כאבי ראש עזים שאי אפשר לתפקד. קיבלתי אישור גם לליפיטור ואיזטרול שאותם אני לוקחת ביחד מזה 5 חודשים (10 מ"ג כל אחד) ושוב חזרו לי כאבי הראש בעוצמה רבה. אני לוקחת לפחות פעמיים ביום כדור נגד כאב ראש (שעוזר). האם יש לכם פתרון אחר שלא יגרום לי לכאבי ראש חזקים?

על פי הקווים המנחים המקובלים כיום בארץ ובעולם תרופות מקבוצת הסטטנים מומלצות להפחתת למניעה שניונית של ארועים קרדיווסקולרים למניעת תחלואה ותמותה. כמו לכל טיפול תרופתי, גם הטיפול בסטטינים עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמטופלים. לפני מתן טיפול תרופתי יש לשקול את התועלת הצפויה מהטיפול מול הסיכון שבתופעות הלוואי. כאב ראש הינו ת"ל ידועה של סטטינים, עם זאת יכולים להיות הבדלים בין התכשירים השונים. תכשירים המכילים Rosuvastatin כנראה חודרים פחות למערכת העצבים המרכזית ולפיכך יתכן ויגרמו פחות לכאבי ראש. חשוב לציין כי שימוש קבוע במשככי כאב לטיפול בכאבי ראש עלול לגרום לכאב ראש בעצמו. יש לפנות לרופא ולדון עמו בנוגע להמשך הטיפול המתאים ביותר עבורך.

28/06/2015 | 11:15 | מאת: דליה

מגר' עינת גורליק - תודה רבה על תשובתך! לצערי ניסיתי 4 תרופות וכולן גרמו לי לכאבי ראש כולל ה-ROSUVASTATIN שאת ממליצה פה. גם התרופה הראשונה שלקחתי לתת פעילות בלוטת התריס גרמה לי לכאבי ראש קשים. מרגע שהחלפתי את התרופה חלפו כאבי הראש. דליה

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי