אגירת מים מסטרואידים

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

21/06/2015 | 07:48 | מאת: טובה פרחי

לצוות שלום. לאחר שהובחנתי בדלקת באאורטה הביטנית התחלתי ב- 5.2.15 לקבל סטרואידים 50 מ"ג ולרדת בהדרגה עם ביצוע בדיקות דם היום אני על 7.5 מ"ג הנפיחות בגוף פנים צוואר בטן גדולה מאוד קשה לי ללכת או לבצע ספורט מהכבדות שיש עלי השאלה בבקשה : מתי הנפיחות יורדת ומתי אפשר להרגיש הקלה סוף סוף תודה לצוות

כבכל טיפול תרופתי בנוסף לפעילות הרצויה של התרופה בזמן השימוש בה עלולות להופיע תופעות לוואי. פני ירח, עלייה בתיאבון, השמנה (השפעה על פיזור שומן בגוף) ואגירת נוזלים הינן תופעות לוואי ידועות של תכשירי סטרואידים. במתן טיפול תרופתי על הרופא לשקול את התועלת הצפויה מהטיפול מול הסיכון שבתופעות הלוואי. התגובה שונה ממטופל למטופל ותלוית מינון אך תתכן גם במינון נמוך יחסית בטיפול ממושך. ככלל, על מנת למזער את תופעות הלוואי מהטיפול בסטרואידים יש לטפל במנה הנמוכה ביותר האפשרית לתקופה הקצרה ביותר המשיגות את מטרות הטיפול. יתכן שהפחתת המינון שבוצעה תשפר את המצב. התופעה צפויה לחלוף לאחר הפסקת הטיפול, אך השיפור וההטבה לוקחים זמן.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי