גזים כתופעות לוואי של אריפליי/פריזמה

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

07/06/2015 | 06:20 | מאת: אמא

בוקר טוב, בני בן ה13 החל לפני כחצי שנה ליטול כדור וחצי פריזמה ביום ולפני כחודש התווסף חצי כדור אריפליי, וזאת בשל אבחון דיכאון. בחודשים האחרונים הוא סובל מגזים בתדירות גבוהה - דבר הפוגע באיכות החיים שלו. בעצת רופא הילדים התחיל לצרוך בנפייבר , דבר שלא שיפר את המצב. האם יש דרך כלשהי להתמודד עם התופעה מבלי להפסיק את צריכת הכדורים? תודה ויום טוב

ככלל כל טיפול תרופתי עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים. יש לשקול את התועלת הצפויה מהטיפול מול הסיכון שבתופעות הלוואי. תופעות לוואי במערכת העיכול הינן ידועות כעלולות להתרחש במהלך הטיפול בתכשירים אלה. כאשר תופעת הלוואי מתרחשת בסמוך לתחילת טיפול/עליית מינון של תרופה או משתפרת/נעלמת עם הפחתת מינון או הפסקת טיפול, עולה הסבירות כי ניתן ליחסה לטיפול התרופתי. ניתן לנסות לבצע שינויים תזונתיים לאכול לאט, ארוחות קטנות, להפחית צריכה של מזונות שעלולים להגביר תחושת אי נוחות בבטן וכו'. פעילות גופנית גם יכולה לעזור. במידה ואין שיפור ותופעת הלוואי בלתי נסבלת מבחינתכם, יש לפנות לרופא להתאמת טיפול. לעיתים הפחתת מינון (בייעוץ ופיקוח רפואי בלבד) יכולים לשפר את המצב.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי