ריספרדל - אמא שנותנת מינון על פי דעתה...

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

01/06/2015 | 08:09 | מאת: אהרון ואנס

שלום, אחיינתי גרה ב L.A, מקבלת מזה חודש טיפות 'ריספרדל', היא כבר בת שש, בגן ומצפה לה שנה נוספת שם (בגלל קשיי התפתחות מוטורית, חברתית, שפתית ורגשית). אחותה הקטנה מרגישה אגב שינוי גדול בחודש האחרון. החיים הפכו קלים יותר בבית שלהם, לכולם. אבל... התברר לי שאחותי (אם הילדה) החליטה על דעת עצמה - מתוך כנראה נוחות/חוסר סבלנות/אמונה בעצמה ובתרופה - שלמרות ההמלצה לתת בשלב הראשון 0.5, היא מעלה באופן חד פעמי ל 0.6 (אני מניח שאם היא תראה 'כי טוב', הוא תמשיך עם 0.6 ואף אני חושש שתעלה, על דעת עצמה). האם יש מקום לחשש שלי? אם אני צודק וזה פסול (ואף פשע חמור בעיני), כיצד להבהיר לה את חומרת העניין מבלי לפגוע בה? אני מניח שהיא יודעת עד כמה פעולתה הזויה/טיפשית/אנוכית, אבל היא מעולם לא הודתה בטעות/לקחה אחריות על עצמה בדברים האלה, כך שעלי לעשות זאת חכם. תודה!!! אהרון ואנס

המינון של רספרדל בילדים מותאם למשקל. ממנה התחלתית ניתן לעלות בהדרגה למינון המותאם לילד. המינון ,קצב עליית המינון והמינון האחזקתי יקבעו ע"י רופא בלבד תוך מעקב. יש להפנות אותה לרופא לייעוץ ומעקב.

01/06/2015 | 08:46 | מאת: אהרון ואנס

ואין לה סמכות לשנות מינון? כיצד אבהיר את חשיבות עניין ההקפדה על מה שהרופא נתן? הרי אם העלתה לה ל 0.6, מי אמר שמחר לא תחזור ל 0.5 וזה ידפוק את הילדה? או שאם היא תחשוב שהיה לילדה יום קשה היא פתאום תיתן ל 0.7 על דעת עצמה??? מסוכן לנפש לא?? אם אני טועה, אשמח להבהרה, אני לא מחפש להיות צודק, רק את טובת הילדה.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי