תופעות לוואי לפרוליה

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

19/05/2015 | 17:52 | מאת: מיכל נווה

קיבלתי זריקת פרוליה בעקבות אוסטאופורוזיס ומאז רמת הסוכר בדם עלתה לי מ 107 ל 131 שאלתי, האם יש קשר בין רמת הסוכר בדם לפרוליה?

ככלל כל טיפול תרופתי עלול לגרום לתופעות לוואי צפויות ובלתי צפויות בחלק מהמשתמשים. עליה ברמת סוכר אינה תופעת לוואי ידועה של התרופה פרוליה. עם זאת, כאשר תופעה מתרחשת בסמוך להתחלת טיפול/עלית מינון וכן אם משתפרת/חולפת עם הפסקת טיפול או הפחתת מינון, עולה הסבירות שניתן ליחסה לתרופה, אך לא תמיד. עליה ברמת סוכר יכולה לנבוע מגורמים אחרים (ביניהם גורמים חולפים כמו זיהום), מומלץ להיוועץ ברופא.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי