תרופות שמתפנות בכליות

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

03/05/2015 | 19:55 | מאת: אמילי

בן זוגי חולה סכרת (מטופל בכדורים) לדברי נפרולוגית התחלה מזערית של ירידה בתפקודי כלוית קיבל לאחרונה בהמלצת פסיכיאטר MODAL ו-SEROXAT הרוקחת ציינה כי תרופות אלו מתפנות דרך כליות ויש להרבות בשתייה שאלתי האם תרופות אלו ידועות/עלולות לפגוע בתפקודי כליות? תודה מראש אמילי

התרופה Modal מתפנה דרך הכליה ולכן לעיתים יש צורך בהתאמת מינון לתפקוד הכלייתי, התרופה Seroxate עוברת פירוק ע"י הכבד והתוצר מתפנה דרך הכליות כך שבתפקוד כלייתי בינוני ומעלה בד"כ אין צורך בהתאמת מינון. דווחו אירועי פגיעה כלייתית במטופלי סרוקסאט ומודל, אך פגיעה כזו אינה מתופעות הלוואי השכיחות של הטיפול. כל טיפול תרופתי עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמטופלים ולפני מתן טיפול תרופתי הרופא שוקל את התועלת הצפויה מהטיפול מול הסיכון שבתופעות הלוואי בהתאם למצבו של המטופל וגורמי הסיכון שלו. אין מניעה לתת תרופות אלה בירידה קטנה בתפקוד הכלייתי, מומלץ ליידע את הנפרולוגית בכל שינוי תרופתי לצורך מעקב והתאמת מינון במידת הצורך. בנוסף יש ליידע את הרופא המטפל במידה וחלה הרעה במצב/תופעות לוואי במהלך הטיפול.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי