סידן

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

19/04/2015 | 12:04 | מאת: משה

האם נכונה הטענה כי סידן ציטראט עולה על פני סידן קרבונט מבחינת יעילות ספיגתו? האם ניתן לשלב את שני סוגי התוספים במקביל - למשל בבוקר ליטול את הסוג הראשון ובערב את הסוג השני?

סידן קרבונאט מכיל אחוז גבוה יותר של סידן מאשר סידן ציטראט וכל טבליה מספקת בד"כ כמות סידן גבוהה יותר מאשר טבליה של סידן ציטראט, עם זאת, ספיגתו תלויה בחומציות הקיבה ולכן מופחתת כאשר חומציות הקיבה מופחתת למשל כאשר נוטלים תרופות לטיפול בחומציות יתר או עם הגיל. מלח הסידן קרבונאט מהווה מקור טוב לסידן ובד"כ אינו יקר ולכן במטופלים רבה מהווה בחירה טיפולית טובה. על מנת להגביר ספיגה של סידן קרבונאט מומלץ ליטול עם מזון אך יש להפריד נטילתו מצריכת סידן (יש סף לכמות הנספגת בפעם ולכן מומלץ לפצל את צריכת הסידן ממזון/תוסף על פני היום) וכן להימנע מצריכתו בצמוד לתכשירי ברזל, מזון עשיר בדגנים מלאים או אוקסלטים (תה, ירקות ירוקים עליים ועוד) וכו' (לשמור פרק זמן של שעתיים). אין צורך ליטול את שני סוגי המלחים, שני המלחים יעילים כתוספי סידן ובד"כ ההמלצה להתמיד בתכשיר אשר נסבל היטב. במידה והנך מטופל בתרופות המפחיתות את חומציות הקיבה כדאי לשקול להתחיל טיפול בתוסף סידן ציטרט.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי