קרדילוק+פרדניזון

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

07/04/2015 | 23:08 | מאת: אהובה

שלום. אני מטופלת בשני התרופות האלה כ 5 ימים. לאחרונה הופיעו כאבי ראש חזקים. האם אני יכולה לבלוע אופטלגין או אקמול פוקוס? אין איזו אינטרקציה ביניהם? תודה

אני מבינה משאלתך שהתחלת טיפול בשתי התרופות באותו יום. האם כאבי הראש התחילו לאחר תחילת הטיפול? כאשר תופעה מופיעה בסמוך לשינוי תרופתי כמו עליה במינון או התחלת טיפול עולה הסבירות שניתן ליחסה לטיפול התרופתי. יתכן וכאבי הראש קשורים לשינויים בלחץ הדם (עקב הטיפול בקרדילוק). לא ציינת זמנים, תרופות אחרות, שינויים תזונתיים/הרגלים או מצבי מחלה ברקע שיתכן ותורמים לכאבי הראש. אין מניעה ליטול אקמול או אופטלגין במהלך הטיפול. נטילה קבועה/מינון גבוה של תרופה מקבוצת נוגדי דלקת לא סטרואידים כדוגמת אספירין המצוי בתכשיר אקמול פוקוס אינה מומלצת משום שעלולה להפחית את יעילות הטיפול להפחתת לחץ דם וכן עלולה להגביר את הסיכון לדימום ממערכת העיכול בשילוב עם סטרואידים. במידה וכאבי הראש נמשכים מומלץ לפנות לרופא לבירור.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי