אשכולית ותרופות

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

02/04/2015 | 11:51 | מאת: פזית

אני בת 76. אני אוכלת כל בוקר במשך שנים רבות חצי אשכולית. לוקחת שנים תרופות נגד לחץ דם, כולסטרול וקסנקס נגד חרדות. הרוקח אמר לי שאפסיק בכלל לאכול אשכולית. הרופא שלי אמר לי שאם יש הפסקה של כמה שעות בין נטילת התרופה ואכילת האשכולית, אז זה בסדר. מי צודק? האם להפסיק מיד לאכול אשכולית? ואיזה פרי הדר אוכל כן לאכול. אודה על תגובתכם.

התגובה בין תרופות מסוימות לצריכת מיץ אשכוליות היא ידועה ומתועדת. הדעה הרווחת היא שהתגובה לא מתקיימת עם פירות הדר אחרים. קיימים דיווחים בודדים על השפעות גומלין עם פומלה. יש לקחת בחשבון שלכמות המיץ יש חשיבות בעוצמת התגובה אך להפרדת זמנים מצריכת המיץ לנטילת התרופה אין משמעות במניעת התגובה. לתרופות קסנקס ולתרופות מסוימות להפחתת כולסטרול וליתר לחץ דם השפעת גומלין עם אשכוליות ורמתן עלולה לעלות בצריכה משולבת. במידה והינך מעוניינת במידע לגביי תרופה מסוימת, נא צייני את שם התרופה. בינתיים אני ממליצה להימנע מצריכת אשכוליות. ניתן לצרוך פירות הדר כמו תפוז וקלמנטינה.

02/04/2015 | 17:13 | מאת: פזית

תודה רבה על התגובה המהירה. נראה לי שאצטרך להתרגל ולוותר על אכילת אשכולית.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי