טיפול תרופתי

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

26/03/2015 | 20:43 | מאת: לינוי

שלום האם מותר לשלב בין לוסטרל לאריפלי ולהדביק מדבקות הרזיה של הודייה כשלוקחים את התרופות הנ"ל ביחד או כל אחת בנפק

ברבים מהשילובים התרופתיים קיימות השפעות גומלין במידה זו או אחרת. לפני מתן שילוב תרופתי יש לשקול את התועלת הצפויה מהשילוב מול הסיכון שבשילוב. בשילוב התרופות לוסטרל ואריפלי תתכן השפעת גומלין , ניתן לשלב את הטיפול בשתי התרופות אך במקרים מסוימים עפ"י שיקול דעת הרופא בהתאם למצב בו מטופלים ולגורמי סיכון אחרים יש צורך בהתאמת מינוני התרופות. במידה והנך חשה הרעה במצבך תחת הטיפול המשולב, יש ליידע לרופא אך אל תפסיקי את התרופות אל דעת עצמך מבלי להיוועץ ברופא. מדבקות הרזיייה של הודייה אינן תרופה . משרד הבריאות מזהיר את הציבור מפני השימוש בתוספי תזונה למטרות הרזייה. המוצרים המשווקים להרזיה ללא מרשם, לא הוכיחו קלינית את יעילותם ולא אושרו על ידי משרד הבריאות למטרות הרזייה. בהעדר מידע על יעילות ובטיחות וכן על השפעות גומלין איני ממליצה לשלבו עם הטיפול התרופתי.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי