לוסק ופאמוטידין

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

21/03/2015 | 00:38 | מאת: עפרה

שלום רב אני נוטלת מדי ערב לוסק מחמת ריפלוקס. לעתים התרופה לא יעילה דיה ואני חשה צורך, בעיקר באמצע הלילה ליטול עוד משהו להפגת אי הנוחות בבטן העליונה. האם ניתן להוסיף וליטול כדור פאמוטידין 20 מ"ג ? או אולי: טאמס או גביסקון? או שמא עדיף קלבטן פורטה? ועוד משהו: נאמר לי שאם נוטלים אתופן או אפילו איבופרופן כדאי ליטול עם האוכל כמובן אך יש ליטול במקביל גם סותר חומצה כפאומוטידין או לוסק. שאלתי: האם יש ליטול אותם ביחד במקרים לו (את האתופן והפאמוטידין)? והאם נכון הדבר שיש ליטול סותרי חומצה ברווח של כשעתיים בינם לבין תרופות מרשם שכן יש תמיד אינטראקציה ביניהן? בתודה ובברכה עפרה

ניתן להוסיף טיפול סותר חומצה, אך מומלץ להיוועץ ברופא משום שיתכן וישקול לבצע שינוי במשטר התרופתי הקיים (עליה במינון/שינוי זמן המתן/החלפת טיפול) ולא להוסיף תכשיר תרופתי. במקביל כדאי לבדוק יעילותן של אפשרויות לא תרופתיות כמו הרמת המיטה, שינוי תזונתי לפני השינה וכו'. השפעות גומלין עם תרופות שמפחיתות הפרשת חומצה או סותרי חומצה מתרחשות בד"כ על רקע של שינוי (עליה או הפחתה) בספיגת תרופות. ההנחיה להפריד את נטילת התרופות בשעתיים היא כללית כדי להימנע מהסיכון להשפעת גומלין אך לא כל תרופה מושפעת משינויים בחומציות מערכת העיכול. אין מניעה מליטול את התכשיר אתופן עם התרופות שציינת.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי