משכך כאבים/ תרופה להורדת חום והפרעות בתפקודי כבד

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

24/02/2015 | 15:48 | מאת: נתנאל

שלום רב! אני בן 29, בבדיקת דם אקראית נצפה אצלי הפרעות בתפקודי כבד(אולטרסאונד כבד תקין) והרופא אמר שמדובר בכבד שומני. אשמח לדעת, האם במחלת חום(מעל 38), האם ניתן לקחת אקמול או תרופה אחרת להורדת חום?

תכשירים להורדת חום כמו אקמול או תכשירים נוגדי דלקת שאינם סטרואידים אינם מיועדים למתן לחולים במחלת כבד חמורה. אם מחלתך אינה חמורה, ניתן ליטול תכשירים אלה בטווח המינונים המומלץ, במינון הנמוך ביותר היעיל לתקופה הקצרה האפשרית. מומלץ להיוועץ ברופא בנוגע לחומרת המחלה ולהתאמת הטיפול.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי