ציפרלקס

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

08/02/2015 | 10:02 | מאת: ליאן

האם תרופה ממשפחת SRRI מעלה סוכר בדם ומדוע? האם ידוע על תרופה חילופית שלא מעלה סוכר בדם.ושאלה נוספת האם ידוע על פגיעה בכליות?

מגוון תרופות אנטידיכאוניות בכללן תרופות ממשפחת ה-SSRIs קושרו לסוכרת/הפרעה באיזון רמות הסוכר. תופעות לוואי זו נדירות ורב המטופלים בתרופות לא יפתחו אותן. יתכן שחלק מהקשר ניתן לייחס לעליה במשקל שנצפית בחלק מהמטופלים בתכשירים. המחקרים שבדקו תופעת לוואי זו הינם סותרים ולא ברור אם ניתן לייחס תופעות אלה לטיפול בתרופות האנטי דכאוניות. פגיעה בכליות דווחה במהלך הטיפול בתרופה זו, אך אין מדובר בתופעת לוואי ידועה לתרופה. ככלל כל טיפול תרופתי עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים. יש לשקול את התועלת הצפויה מהטיפול מול הסיכון שבתופעות הלוואי. מומלץ לשמור על משקל גוף תקין ואורח חיים בריא כדי להפחית סיכון לעליה ברמות סוכר. במידה וחלה הרעה בהרגשתך או במידה והנך סוכרתי או בעל תפקוד כלייתי לקוי, פנה לרופא והיוועץ עמו בנוגע להמשך הטיפול או צורך במעקב תקופתי.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי