טרנדייט 100 מג

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

01/02/2015 | 12:23 | מאת: לילי

שלום רב, אני מטופלת בטרנדיט 100 מג פעמיים ביום. האם קיימת מניעה לצרוך הכדור הנ"ל עם גוג'י ברי (צימוקים סיניים)?? בכל מקום שקראתי על התוסף הזה נרשם שאסור לצרוך אותם יחד עם תרופות לדילול דם כגון קומדין/אספירין/וורפרין .. האם לטרנדייט השפעה על דילול דם??

התרופה טרנדייט מכילה את החומר לבטאלול שהינו תכשיר מקבוצת חוסמי הבטא לטיפול ביתר לחץ דם. תיאורטית, לחלקים מצמח יש פעילות שמפחיתה לחץ דם ושילובו עם תרופות המפחיתות לחץ דם עלולה לגרום לפעילות אדטיבית וירידה נוספת בלחץ הדם. המידע האמין על שילוב תרופות ותוספי תזונה מוגבל. בשל הסיכון התיאורטי, מומלץ להיזהר בשילוב השניים, להיות מודע לסיכון (להיזהר בשינוי תנוחות פתאומי, ליידע את הרופא על שינוי לרעה בהרגשתך) ולנטר לחץ דם במהלך הטיפול המשולב. התרופה טרנדייט לא צפוייה להשפיע על דילול דם.

25/05/2015 | 12:06 | מאת: לילי

אז אין מניעה לצרוך את הגוג'י ברי עם טרנדייט??

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי