אוטריווין לעומת ויברוסיל

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

29/01/2015 | 22:27 | מאת: אריאלה

שלום רב, בעניין ה'התמכרות' לטיפות אף ובנוגע לנזק שעלולות לגרום לרירית האף. מן הבחינות שלעיל, מה 'עדיף' (כלומר פחות מזיק או פחות 'חזק') מבין השניים: ויברוסיל או אוטריווין? לאחרונה התחלתי להשתמש באוטרימר קולד אנד סינוס המכיל מי מלח +תמיסת אקליפטוס, כאן אין הגבלה במשך השימוש, הנכון? בתודה אריאלה

ככלל כל טיפול תרופתי עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים. התרופה ויברוסיל מכילה מרכיב אנטיהיסטמיני ומרכיב מכווץ כלי דם ובכך מפיגה גודש באף, התרופה אוטריווין מכילה מרכיב פעיל אחד המכווץ כלי דם. כאשר פגה השפעת התכשיר, עלולה להתרחש החמרה בגודש (אפקט rebound) שתביא לשימוש נוסף ומכאן החשש ל"התמכרות". שימוש ממושך או מופרז עלול לגרום להחמרה בגודש ולפגיעה ברירית האף . יש להיות מודע לתופעה זו ולהימנע משימוש ממושך (נכון עבור שני התכשירים). לפני מתן טיפול תרופתי, יש לשקול את התועלת הצפויה מהטיפול מול הסיכון שבתופעות הלוואי. במידה והוחלט להשתמש בתרופות אלה על מנת להימנע "מההתמכרות" יש להקפיד על הגבלת תדירות השימוש ומשך השימוש שאינו עולה על מספר ימים. התכשיר אוטרימר קולד איד סינוס מכיל מי ים ותמיסת אקליפטוס. תמיסת המלח שוטפת ומקלה על הוצאת ההפרשות ולאקליפטוס אפקט נוגד דלקת וכן פעילות אנטיבקטריאלית. לא ידוע לי על הגבלת שימוש בתכשיר מעבר לרשום על התכשיר.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי