בעיות בזיכרון בעקבות נטילת תרופות להורדת כולסטרול

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

03/03/2013 | 18:12 | מאת: אילנית

שלום רב! אני נוטלת מעל 15 שנה תרופות להורדת כולסטול: ליפיטור (40 מ"ג) (שקופת החולים החליפה לאחרונה לליטורבה) ובנוסף איזטרול. נראה כאילו תמיד זכרוני היה לקוי מעט (למשל: לא מצליחה לזכור כמה עלה המעיל שקניתי לפני כשבוע, מה נאמר בפגישת עבודה בחודש האחרון וכו') לעומת דברים מהעבר הרחוק (ילדות) אותם אני זוכרת בפרטי פרטים. נאמר לי שלתרופות אלו יש השפעה על הזכרון. האם ידוע במחקרים משהו על כך? האם זה דבר ידוע שלא כותבים בעלון המצורף לתרופה?

13/03/2013 | 18:41 | מאת: ד"ר דניז אינבינדר

פגיעה בזיכרון הינה תופעת לוואי נדירה של התרופה שנצפתה במספר מטופלים בעולם. המידע מופיע הן בעלון לרופא והן בעלון לצרכן. ניתן לשקול מעבר לתרופה אחרת. אנא פני לרופא המטפל להתייעצות.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי